fbpx
ΡΑΜΑΓΙΑΝΑ, Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων»

ΡΑΜΑΓΙΑΝΑ, Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων»

Σκηνοθεσία: Μαρία Περετζή

Παρασκευή 8 Ιουλίου, Θέατρο Βράχων- Βύρωνας, ώρα 9μμ

 

Η ισορροπία του κόσμου έχει διαταραχτεί. Μεθυσμένος απ’ τη δύναμή του, ο δαίμονας Ραβάνα κρατάει σε ομηρία τους ανθρώπους, χτυπώντας όποιον αλλόθρησκο βρει να προσεύχεται. Ο εξόριστος Βασιλιάς Ράμα, μέσα στο δάσος και σαν ασκητής, μαζί με τη βασίλισσα Σίτα έρχεται αντιμέτωπος με τους δαίμονες της ανθρωπότητας.

Σαν την Οδύσσεια, η Ραμαγιάνα αφηγείται τις περιπέτειες του μυθικού πρίγκηπα πολεμιστή, του Ράμα, που περιπλανιέται στα δάση της Ινδίας μέχρι να ξαναβρεί το χαμένο του βασίλειο. Σαν την Ιλιάδα, περιγράφει τις μάχες και τις περιπέτειες για την ανάκτηση μιας βασίλισσας, της Σίτα. Στο επίκεντρο είναι η μάχη που δίνει διαρκώς το Καλό ενάντια στο Κακό. Η λυρικότητα των στίχων ντύνει τις ιστορίες των ηρώων και δείχνει το δρόμο προς την κάθαρση του τραγικού ήρωα Ράμα.

H Ραμαγιάνα προβάλλει τον Ράμα σαν ενσάρκωση του Βισνού, του προεξάρχοντος Θεού του Ινδικού πανθέου, ο οποίος υπερασπίζεται το «Ντάρμα», την ίδια την Τάξη του Κόσμου. Το έπος αυτό παρέχει μεγάλο μέρος των μύθων που σχετίζεται με τις παραδόσεις του Ινδουισμού.

Παράλληλα, πέρα από τα μυθολογικά του στοιχεία, το έργο σκιαγραφεί και την Ιστορία της Ινδίας, καθώς αφηγείται την επέκταση των αρειανών φυλών του Βορρά μέχρι την Κεϋλάνη, όταν αυτές επέβαλαν τον πολιτισμό στις πρωτόγονες φυλές του Νότου της Ινδικής χερσονήσου.

Τα μέλη της ομάδας ΡΟΔΑ ζωντανεύουν τους χαρακτήρες μετά από μακρόχρονη προετοιμασία και δημιουργούν μόνοι τους τα κοστούμια, τα σκηνικά και τη μουσική επένδυση. Στην παράσταση ακούγονται ζωντανά πιάνο, κρουστά και φωνητικά.

Η Ομάδα ΡΟΔΑ, με ιδρύτρια τη Μαρία Περετζή, δημιουργεί εδώ και 30 χρόνια. Μια πληθώρα ευνοϊκών κριτικών από ευρύ φάσμα του Ελληνικού τύπου και διεθνών τηλεοπτικών καναλιών, όπως το CNN, αναγνωρίζουν την ποιότητα των θεατρικών και μουσικών παραγωγών της.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία:  Μαρία Περετζή

Κείμενο:  Δημήτρης Περετζής, Μαρία Περετζή

Σκηνικά:  Nίκος Τσιουμπλεκτσής

Μουσική:  Τάκης Πατερέλης (πιάνο, φλάουτο, φωνητικά) / Πία Πιερράκου (πιάνο, φωνητικά) / Γιώργος Ντούνης (κρουστά) / Μαρία Θωίδου (φωνητικά) / Πάτυ Παπαγεωργίου (φωνητικά) / Ίρις Μπαγλανέα (φωνητικά) / Κώστας Χρισταντώνης (φωνητικά) /  Σταύρος Κάππας (φωνητικά)

Μουσική επιμέλεια – ενορχήστρωση: Μαρία Περετζή

Χορικά:  Μαρία Περετζή

Κουστούμια: Μαρία Περετζή / Ιουλία Βεντίκου / ΒίκηTσέλιου / Μαρία Λόγια/ Βούλη Φωτιάδου

Ηχητικά:  Δημήτρης Δημητριάδης

Φωτισμός:  Μαρία Περετζή/ Δημήτρης Νέλλας/ Φώτης Τραγανουδάκης

Μακιγιάζ:  Πάτυ Παπαγεωργίου / Ίρις Μπαγλανέα / Σερίλντα Μακρή

 

Υποκριτικά / Χορικά

Ράμα: Θωμάς Γκότσης, Σίτα: Ίρις Μπαγλανέα, Λαξμάνα: Χρήστος Βελαώρας, Βισβαμίτρα / Βιμπεσάνα: Σταμάτης Λόγος, Ντασαράτα: Σταύρος Κάππας, Καϊκέγι: Άννα Κυπραίου, Ραβάνα: Nίκος Τσιουμπλεκτσής, Σουρπανάκα / Μαντάρα: Ιουλία Βεντίκου, Σουγκρίβα / Μπαράτα: Γιάννης Αγγέλης, Χανουμάν: Γιώργος Κωστογιάννης

Γιάννης Αγγέλης,  Εύα Αυλίδου, Χρήστος Βελαώρας, Ιουλία Βεντίκου, Θωμάς Γκότσης, Σταύρος Κάππας, Λένα Κοντοπίδου, Άννα Κυπραίου, Σταμάτης Λόγος, Σερίλντα Μακρή, Μάνια Μεταξά, Ίρις Μπαγλανέα, Δημήτρης Μπόζες, Δημήτρης Νέλλας, Πάττυ Παπαγεωργίου, Αθηνά Παπαφώτη, Μαρίζα Πελεκάνου, Ράνια Σπυροπούλου, Βίκυ Τσέλιου, Nίκος Τσιουμπλεκτσής, Μαρία Τσούγκα

 

Τιμές εισιτηρίων

Είσοδος 15€,12*€

(*για φοιτητές, συνταξιούχους, α.μ.ε.α και παιδιά)

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Project details

Leave a Reply

Your email address will not be published.