Θεατρικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή.

Είναι ιστορικό γεγονός ότι πρώτος Πρόσπερος ήταν ο ίδιος ο Σαίξπηρ και ότι το έργο γράφτηκε για να παίξει ο ίδιος τον ρόλο. Πολλοί πιστεύουν πως στην “Τρικυμία” ο Σαίξπηρ ανακοινώνει την αποχώρησή του απο την θεατρική σκηνή, ενω ταυτόχρονα εξηγεί φιλοσοφικά την θέση του σαν ποιητής, τις απόψεις του για το θέατρο και την ζωή, και με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνει και δικαιώνει το σύνολο του έργου του.

Η “Τρικυμία” είναι το τελευταίο έργο που έγραψε ο Σαίξπηρ, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ο σημαντικότερος συγγραφέας που έγραψε στην αγγλική γλώσσα και ένας απο τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως.

Αίθουσα 3Α

Λεωφόρος Καποδιστρίου 116 & Ελευθερίας 1, Νέα Ιωνία.

Ημερομηνίες παραστάσεων

  • Κυριακή 14 Απριλίου 2019.
  • Σάββατο 20 Απριλίου.
  • Κυριακή 21 Απριλίου.

Ώρα έναρξης: 20:30
Εισιτήριο: 15€

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα:

  • 210 283 6763
  • 697 603 3948
  • 693 742 2456

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση των θέσεών σας σε ένα απο τα παραπάνω τηλέφωνα.

Προγραμματισμένες Καλοκαιρινές Παραστάσεις

  • Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Bράχων” στις 1 Σεπτεμβρίου 2019.
  • Φεστιβάλ Ηλιούπολης στις 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Κριτικές απο προηγούμενα έργα της ΡΟΔΑ

Η ΑΥΓΗ – “…Το Έπος του Γκιλγκαμές είναι ένα κείμενο ιερό μιας ομάδας λαών και συγχρόνως ένα κείμενο εν δυνάμει θεατρικό, προδρομικό της Τραγωδίας. Ασκημένοι χορευτές – ηθοποιοί της ΡΟΔΑ, σε κατάσταση νηφάλιας μέθης και αντιληπτικής ολοκλήρωσης, υπερβαίνουν τον καθημερινό τους εαυτό μιμούμενοι με εντέλεια τραγική τα θεϊκά νευρόσπαστα…”.
(23 Φεβρουαρίου 2014)

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – “… η υποβλητική ζωντανή μουσική συμβάλλει στο να αισθανθεί ο θεατής το δέος απέναντι σε ένα αρχέγονο έπος. Οι χορογραφίες της θεατρικής ομάδας δένουν αρμονικά με την εξιστόρηση επί σκηνής της πολυτάραχης ζωής του βασιλιά Γκιλγκαμές και του φίλου του Ενκιντού και την μάχη τους για την εξουσία, την ζωή και τον θάνατο…”.
(Τάσος Οικονόμου, 12 Δεκεμβρίου 2013)