Εκδόσεις

Είμαι Ένας ή Πολλοί;

Είμαι Ένας ή Πολλοί;

Λίγοι θα παραδεχόντουσαν ότι αδιαφορούν παντελώς για κάθε έννοια πνευματικότητας, ότι δεν έχει κανένα πραγματικό νόημα για τους ίδιους. Αλλά το ερώτημα είναι, πόση αξία έχει η πνευματικότητα για εμένα. Τι κάνω για να την αναζητήσω, τι κάνω για να την κάνω μέρος της ζωής μου;

Η απάντηση που έχουνε δώσει στα ερωτήματα αυτά τα μέλη της Ομάδας ΡΟΔΑ περνάει μέσα απο την διαδικασία της συμμετοχής τους στην εδραίωση μιας ζωντανής παράδοσης Θεάτρου του Ιερού. Ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξε ο Γεώργιος Γκουρτζίεφ, ασχολούνται με το Θέατρο μέσα απο τη διαλογιστική πρακτική της διδασκαλίας και των ασκήσεων του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου του Πόντου.


Κινούμενοι Καθρέπτες

Κινούμενοι Καθρέπτες

Πνευματικότητα είναι η αναζήτηση του πνεύματος μέσα μου, τώρα, ετούτη την στιγμή. Εκεί στοχεύει το θέατρο ΡΟΔΑ. Αυτή είναι η βασική αρχή του Θεάτρου του Ιερού.

Η πειθαρχία που χρειάζεται ο ηθοποιός στην απόδοση του ρόλου του και για να στηθεί η παράσταση είναι ένας φυσικός σύμμαχος σε αυτή την αναζήτηση. Το να γνωρίσω τον εαυτό μου σημαίνει ότι μπορώ να δω την συμπεριφορά μου να καθρεφτίζεται και πάνω στους συνεργάτες μου, τους κινούμενους καθρέφτες που με περιβάλλουν. Με τον τρόπο αυτόν η θεατρική παιδεία μπορεί να γίνει ουσιαστικό εργαλείο εσωτερικής γνώσης, πράγμα που πάντα ήταν και πάντα είναι ο σκοπός ύπαρξης του Θεάτρου του Ιερού. Αυτή είναι η δυνατότητα που διερευνά η ΡΟΔΑ.