Goto English Version

 

Θέατρο ΡΟΔΑ

Συναυλία Μουσικής με έργα Γκουρτζίεφ
σε ενορχήστρωση
Μαρίας Περετζή

---

Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

στην "Αίθουσα 3Α"

Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας 1, Νέα Ιωνία

Ώρα: 20:30

Είσοδος: 12 ευρώ

Δείτε στον χάρτη την διεύθυνση της αίθουσας >

---

Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων συναυλιών με τη μουσική του ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ, η ΡΟΔΑ τις επαναλαμβάνει, την Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαρτίου, διοργανωμένες σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ. Η συναυλία «Καρνάκ: το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου» περιλαμβάνει έργα των Γκουρτζίεφ / ντε Χάρτμαν, σε ενορχήστρωση της Μαρίας Περετζή.

Η ιδιαίτερη αυτή μουσική οδηγεί στη μαγεία του ήχου ενός νέου κόσμου. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 3Α την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου, γίνεται όχημα προς τη βαθύτερη κατανόηση του φιλοσοφικού έργου του Γκουρτζίεφ (Γεώργιου Γεωργιάδη, 1866-1949), και της σημασίας που έχει αυτό για τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Μετά τους «Αναζητητές», τη συναυλία που παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής, η ομάδα ΡΟΔΑ έχει επιλέξει με τη νέα της δουλειά, έργα μέσα από τον πλούτο παραδοσιακών τραγουδιών, προσευχών, ύμνων, και δερβίσικων χορών. Τα μουσικά αυτά κομμάτια συγκέντρωσε ο Έλληνας φιλόσοφος από τον Πόντο που έμεινε γνωστός ως Γκουρτζίεφ, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ανατολή, και στη συνέχεια τα προσάρμοσε στο πιάνο και τη δυτική συμφωνική ορχήστρα με τη συνεργασία του μαθητή του Τόμας ντε Χάρτμαν, μαέστρου των μπαλέτων της Πετρούπολης. Η μουσική αυτή συνοδεύει τις «Κινήσεις», τους Ιερούς Χορούς που συνέθεσε ο ίδιος ο Γκουρτζίεφ και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πνευματικής του διδασκαλίας.

Η ομάδα ΡΟΔΑ διερευνά τη μουσική και θεατρική εμπειρία με στόχο την ανάπτυξη του δυναμικού του ανθρώπου, από το 1991. Χάρη στον πρωτοποριακό της ήχο και τη διευρυμένη οπτική της ενορχήστρωσης της Μαρίας Περετζή, η συναυλία «Καρνάκ» διατυπώνει μουσικά την ουσία και τη δύναμη της φιλοσοφίας που κληροδότησε ο Γκουρτζίεφ. Από ένα μεγάλο φάσμα ηχοχρωμάτων και συναισθηματικών αποχρώσεων που αποδίδονται από τα εξαιρετικά φωνητικά και τη συνεργασία ανατολικών και δυτικών οργάνων που ανατρέπει κάθε προηγούμενο μουσικών ακουσμάτων, αναδύεται μια καινούργια δυνατότητα διαλόγου μεταξύ Ανατολής και Δύσης στην εποχή μας, της έντονης πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής πόλωσης.

---

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, παρακαλούμε πριν την προσέλευσή σας, να έχετε κάνει την κράτηση των θέσεών σας σε ένα από τα παρακάτω τηλέφωνα:

 • 210 283 6763
 • 697 603 3948
 • 693 742 2456

---

Συντελεστές της εκδήλωσης

Τάκης Πατερέλης: πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο, κρουστά, hunk, φωνητικά
Μαρία Θωϊδου: σόλο φωνή
Σταύρος Κάππας: σαντούρι, πλήκτρα, φωνητικά
Γιώργος Ντούνης: κρουστά, φωνητικά, bowls, ντιτζεριντού
Αλέξανδρος Περετζής: μπάσο, κιθάρα, τζουράς, bowls, φωνητικά
Ιρις Μπαγλανέα: τραγούδι, φωνητικά, τζουράς
Ιουλία Βεντίκου: φωνητικά, πλήκτρα
Αννα Κυπραίου: άρπα, φωνητικά
Πάτυ Παπαγεωργίου: φωνητικά
Δημήτρης Γασπαράτος, Αγγελος Γιαννάτος: ηχητικά

Καλλιτεχνική Διεύθυνση/ Ενορχήστρωση: Μαρία Περετζή

VideoΣυναυλία Μουσικής με έργα Γκουρτζίεφ σε ενορχήστρωση Μαρίας Περετζή

---

Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

στην "Αίθουσα 3Α"

Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας 1, Νέα Ιωνία

Ώρα: 20:30

Είσοδος: 12 ευρώ

Δείτε στον χάρτη την διεύθυνση της αίθουσας >

---

Στη συναυλία «Καρνάκ: το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου», με έργα Γκουρτζίεφ-ντε Χάρτμαν που διοργανώνει το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ, η μουσική οδηγεί στη μαγεία του ήχου μιας νέας εποχής. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 3Α, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, γίνεται όχημα προς τη βαθύτερη κατανόηση της διδασκαλίας του Γεώργιου Γεωργιάδη (1866-1949), και της σημασίας που η φιλοσοφία αυτή έχει για τη σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα.

Μετά τους «Αναζητητές», η ομάδα ΡΟΔΑ παρουσιάζει στη νέα της συναυλία έργα μέσα από τον πλούτο παραδοσιακών τραγουδιών, προσευχών, ύμνων, και δερβίσικων χορών που ο Έλληνας φιλόσοφος από τον Πόντο, γνωστός ως Γκουρτζίεφ, συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ανατολή, και στη συνέχεια προσάρμοσε στη δυτική συμφωνική ορχήστρα με τη συνεργασία του μαθητή του Τόμας ντε Χάρτμαν, μαέστρου των μπαλέτων της Πετρούπολης. Η μουσική αυτή συνοδεύει τις «Κινήσεις», τους Ιερούς Χορούς που συνέθεσε ο ίδιος ο Γκουρτζίεφ και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διδασκαλίας του.

Από το 1991 η ομάδα ΡΟΔΑ διερευνά τη μουσική και θεατρική εμπειρία με στόχο την ανάπτυξη του δυναμικού του ανθρώπου. Χάρη στον πρωτοποριακό της ήχο και τη διευρυμένη οπτική της ενορχήστρωσης της κυρίας Μαρίας Περετζή, η συναυλία «Καρνάκ» διατυπώνει μουσικά την ουσία και τη δύναμη της φιλοσοφίας που κληροδότησε ο Γκουρτζίεφ. Από ένα μεγάλο φάσμα ηχοχρωμάτων και συναισθηματικών αποχρώσεων που αποδίδονται από τη συνεργασία ανατολικών και δυτικών οργάνων που συχνά ανατρέπει κάθε προηγούμενο δεδομένο μουσικής εκτέλεσης, αναδύεται μια καινούργια δυνατότητα διαλόγου μεταξύ Ανατολής και Δύσης στη σύγχρονη εποχή της έντονης πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής πόλωσης.

---

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, παρακαλούμε πριν την προσέλευσή σας, να έχετε κάνει την κράτηση των θέσεών σας σε ένα από τα παρακάτω τηλέφωνα:

 • 210 283 6763
 • 697 603 3948
 • 693 742 2456

---

Συντελεστές της εκδήλωσης

Τάκης Πατερέλης: πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο, κρουστά, χανκ ντραμς, φωνητικά.
Μαρία Θωϊδου: σόλο φωνή.
Σταύρος Κάππας: σαντούρι, πλήκτρα, φωνητικά.
Γιώργος Ντούνης: κρουστά, φωνητικά, θιβετιανά μπολ, ντιτζεριντού.
Αλέξανδρος Περετζής: μπάσο, κιθάρα, τζουράς, θιβετιανά μπολ, φωνητικά.
Ιρις Μπαγλανέα: τραγούδι, φωνητικά, τζουράς.
Ιουλία Βεντίκου: φωνητικά, πλήκτρα.
Αννα Κυπραίου: άρπα, φωνητικά.
Πάτυ Παπαγεωργίου: φωνητικά.
Δημήτρης Γασπαράτος, Αγγελος Γιαννάτος: ηχητικά

Καλλιτεχνική Διεύθυνση/ Ενορχήστρωση: Μαρία Περετζή

VideoΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΑΓΙΟΣ

Σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή

Μέσα από τη διαχρονική παράσταση και την πρωτοποριακή της οπτική, η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ μπαίνει στη σημερινή πολύπλοκη πραγματικότητα και παρουσιάζει τις προοπτικές της, συνδέοντάς την με την Πλατωνική Φιλοσοφία και την αλήθεια για τον επεκτατισμό της Αθηναϊκής δημοκρατίας.

Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν ένα ολόκληρο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα να παρακμάσει; Η παρεξηγημένη προσωπικότητα του Αθηναίου στρατηγού Αλκιβιάδη αναδεικνύεται ως κεντρική δραματική μορφή για την κατανόηση της εποχής της δημοκρατικής Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ. που, έχοντας εγκλωβιστεί στην ανευθυνότητα των πολιτικών και στην αδυναμία τους για συνεννόηση και συντονισμένη δράση, οδηγήθηκε στην κατάρρευση.

Πώς μπορεί κανείς να προσεγγίσει την Ελληνική Φιλοσοφία με έναν νέο τρόπο που δίνει τη δυνατότητα στο πραγματικό ζωντάνεμα του Ελληνικού πνεύματος σε μια εποχή βαθιάς χρεοκοπίας ιδεών; Με τη ζωντανή αναπαράσταση τριών αρχαίων Μυστηρίων, των Ελευσίνιων, του Πάνα και των Καβείρων, η Πυθαγόρεια και Πλατωνική φιλοσοφική σκέψη επανασυνδέεται με τις ρίζες της, στις μυστηριακές τελετές της αρχαιότητας.

Συμπληρώνοντας 25 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας με σκοπό τη δημιουργία της παράδοσης του Θεάτρου του Ιερού, η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ, με την καθοδήγηση της κυρίας Μαρίας Περετζή, μελετά και αναδεικνύει τα φιλοσοφικά, πολιτικά και ιστορικά ερωτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της σύγχρονης κρίσης θεσμών και αξιών.

Η παράσταση «Αλκιβιάδης Αγιος» είναι ένα μεγαλειώδες υπερθέαμα με 30 ηθοποιούς, εντυπωσιακά κουστούμια, υψηλής αισθητικής φωτισμό και ζωντανή μουσική από μία εξαιρετική ορχήστρα, που πλαισιώνει και αναδεικνύει τη δράση, δημιουργώντας μία μοναδική ηχητική ατμόσφαιρα.

---

Ημερομηνίες Παραστάσεων

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
"Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο"
Λεωφ. Κηφισίας 192, Κηφισιά

Δευτέρα 18 & Τρίτη 19 Ιουλίου 2016
Έναρξη: 21:00

---

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ (ΒΥΡΩΝΑΣ)
( Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" )

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016
Έναρξη: 21:00
www.festivalvraxon.gr

---

Εισιτήρια και Πληροφορίες

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

* Η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο δυνατόν ύψος, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες να δουν μία παράσταση των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας, που η Θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ έχει συνηθίσει το κοινό της.

Προπώληση και ηλεκτρονική διάθεση εισιτηρίων: 10 ευρώ

από το Viva

και στα καταστήματα

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

 • 697 603 3948
 • 693 742 2456
 • 210 283 6763

Σχετικά άρθρα

Αλκιβιάδης και Σωκράτης

Ο Αλκιβιάδης ως ιστορικό πρόσωπο

Φωτογραφίες από την παράσταση

Συνεντεύξεις

Συνέντευξη του Δημήτρη Περετζή στο 1ο πρόγραμμα της ΕΡΤ,
στην εκπομπή "Μπλέ σαν Πορτοκάλι" με τον Γιώργο Γιανναράκο και την Μαίρη Βενέζη στις 14 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη του Δημήτρη Γασπαράτου στο 1ο πρόγραμμα της ΕΡΤ,
στην εκπομπή "Πολιτισμένα" με την Ιωάννα Ταραμπίκου στις 9 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη του Δημήτρη Γασπαράτου στο 2ο πρόγραμμα της ΕΡΤ,
στην εκπομπή "Με θέα στο δρόμο" με τον Δημήτρη Τρίκα στις 13 Ιουλίου 2016

---

Οι παράγοντες της παράστασης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Μαρία Περετζή

ΣΚΗΝΙΚΑ
Νίκος Τσιουμπλεκτσής

ΜΟΥΣΙΚΗ
Τάκης Πατερέλης, Πία Πιερράκου, Γιώργος Ντούνης, Σταύρος Κάππας, Αγγελος Γιαννάτος, Μαρία Περετζή.

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Μαρία Περετζή, Ιουλία Βεντίκου, Βίκη Τσέλιου, Πόπη Αστέρη, Γιώτα Πιτσιρή, Εύα Αυλίδου.

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ
Μαρία Περετζή.

ΗΧΗΤΙΚΑ
Δημήτρης Γασπαράτος, Αγγελος Γιαννάτος, Ηλίας Πιλάτος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Mαρίζα Πελεκάνου, Φώτης Τραγανουδάκης, Ορφέας Περετζής.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Μαρία Περετζή, Δημήτρης Νέλλας, Φώτης Τραγανουδάκης.

ΚΕΙΜΕΝΟ
Δημήτρης Περετζής.

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ
Αλκιβιάδης: Δημήτρης Γασπαράτος
Σωκράτης: Σταύρος Κάππας
Ανυτος: Σταμάτης Λόγος
Διοτίμα: Ιουλία Βεντίκου
Περσεφόνη: Ιουλία Βεντίκου
Νικίας: Δημήτρης Νέλλας
Ιεροφάντης: Νίκος Τσιουμπλεκτσής
Σύντροφοι Αλκιβιάδη: Γιώργος Κωστογιάννης, Αλέξανδρος Τζέκας, Αλέξανδρος Μπάτσης
Φίλοι Ανυτου: Δημήτρης Νέλλας, Γιάννης Αγγέλης, Θεοχάρης Καρίνος, Δημήτρης Μπόζες
Χορός γυναικών: Πία Πιερράκου, Βίκη Τσέλιου, Εύα Αυλίδου, Αργυρώ Τσιουμπλεκτσή, Μαρία Τσούγκα, Αθηνά Παπαφώτη, Λένα Κοντοπίδου, Γεωργία Καρούτσου, Χρυσούλα Μπέτσα, Πάτυ Παπαγεωργίου, Τζέλα Αναγνωστοπούλου, Αννα Κυπραίου, Μαρίζα Πελεκάνου, Ίρις Μπαγλανέα

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Πόπη Αστέρη, Γιώργος Κάζος, Μαρία ΣυμεωνίδουΕίμαι Ένας ή Πολλοί;

Η πρακτική της Εργασίας του Γκουρτζίεφ μέσα από τη Θεατρική Εμπειρία.

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ Ή ΠΟΛΛΟΙ;

Σε συνέχεια της παρουσίασης του βιβλίου του Δημήτρη Γασπαράτου «ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΑ - Είμαι ένας ή πολλοί; Η πρακτική της Εργασίας του Γκουρτζίεφ μέσα από την Θεατρική Εμπειρία» θα γίνει παρουσίαση/συζήτηση την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 (19:30) στην Αίθουσα 3Α, βασισμένη πάνω σε κεφάλαια και θέματα που αναπτύσσονται μέσα στο βιβλίο.

Η δεύτερη συνάντηση θα αφορά στην δυνατότητα "αυτοπαρατήρησης" στον άνθρωπο.


"Αίθουσα 3Α"
Καποδιστρίου 106 και Ελευθερίας 1, Νέα Ιωνία


Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, παρακαλούμε πριν την προσέλευσή σας, να έχετε κάνει την κράτηση των θέσεών σας σε ένα από τα παρακάτω τηλέφωνα:

 • 693 742 2456
 • 697 603 3948
 • 210 283 6763

Είμαι Ένας ή Πολλοί;

Η πρακτική της Εργασίας του Γκουρτζίεφ μέσα από τη Θεατρική Εμπειρία.

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ Ή ΠΟΛΛΟΙ;

Σε συνέχεια της παρουσίασης του βιβλίου του Δημήτρη Γασπαράτου «ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΑ - Είμαι ένας ή πολλοί; Η πρακτική της Εργασίας του Γκουρτζίεφ μέσα από την Θεατρική Εμπειρία» θα γίνει παρουσίαση/συζήτηση την Κυριακή 10 Απριλίου (19:30) στην Αίθουσα 3Α, βασισμένη πάνω σε κεφάλαια και θέματα που αναπτύσσονται μέσα στο βιβλίο.

Η πρώτη συνάντηση θα αφορά στην "μηχανικότητα" του ανθρώπου.


Είμαι Ένας ή Πολλοί;

Η πρακτική της Εργασίας του Γκουρτζίεφ μέσα από τη Θεατρική Εμπειρία.

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ Ή ΠΟΛΛΟΙ;

Εκδήλωση της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΔΑ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Δημήτρη Γασπαράτου "ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ Ή ΠΟΛΛΟΙ;" από τις Εκδόσεις 3Α.

Κυριακή 3 Απριλίου

Στο βιβλίο εξηγείται ο στόχος και οι επιδιώξεις του Θεάτρου του Ιερού, της θεατρικής παράδοσης που, από το 1991 δημιουργεί η Ρόδα υπό την καθοδήγηση της κυρίας Μαρίας Περετζή: οι ηθοποιοί διερευνούν τη δυνατότητα να δουν αντικειμενικά τον Εαυτό τους και τη συμπεριφορά τους. Στην επιδίωξη τους αυτή έρχονται αντιμέτωποι με τις τυποποιημένες τους αντιδράσεις και τις μη-αυθεντικές εικόνες που έχουν για τον Κόσμο, οι οποίες τους κλείνουν το δρόμο προς την άμεση σχέση που θα μπορούσαν να έχουν, και με το ρόλο τους στο θέατρο αλλά και με την ίδια τους τη ζωή.

Συνέντευξη του Δημήτρη Γασπαράτου στην ΕΡΤ

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του "ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ Η ΠΟΛΛΟΙ; Η πρακτική της Εργασίας του Γκουρτζίεφ μέσα από την Θεατρική Εμπειρία" απο τις Εκδόσεις 3Α, ο Δημήτρης Γασπαράτος μιλάει στο 1ο πρόγραμμα της ΕΡΤ, στην εκπομπή "Μπλέ σαν Πορτοκάλι" με τον Γιώργο Γιανναράκο και τη Μαίρη Βενέζη.

Διαβάστε περισσότερα >Στο Κέντρο του Κύκλου

Το ντοκιμαντέρ του Ορφέα Περετζή


ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Παρασκευή 18 Μαρτίου, 22:30
Αίθουσα "Τόνια Μαρκετάκη", Αποθήκη Δ Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Κυριακή 20 Μαρτίου, 13:00
Αίθουσα "Τζον Κασσαβέτης", Αποθήκη 1 Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Διάρκεια 72 λεπτά.


Στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε στιγμιότυπα από την καθημερινότητα τεσσάρων, από τους τριανταδύο χαρακτήρες της ομάδας. Ενος καθηγητή στατιστικής, ενός ιδιωτικού υπάλληλου, ενός εργολάβου οικοδομών και μίας τεχνικού της ΙΒΜ. Όλοι τους αναφέρουν τις ασυνήθιστες σχεδόν μεταφυσικές τους εμπειρίες την ώρα που έπαιζαν σαν ηθοποιοί στη ΡΟΔΑ. Τους χωρίζουν μόνο 24 ώρες από την επόμενη παράσταση. Ο φακός καταγράφει όλη την επίπονη διαδικασία της προετοιμασίας μέχρι τη στιγμή που χτυπάει και το τελευταίο καμπανάκι και βγαίνουν ένας ένας με ορμή στη σκηνή. Σε μια ατμόσφαιρα έντονης μυσταγωγίας οι χαρακτήρες μας μεταμορφώνονται σε εκστατικές φιγούρες. Η θεατρική εμπειρία γίνεται αναζήτηση του εαυτού μέσα στα σκοτεινά παρασκήνια ενός θερινού θεάτρου. “Στο Kέντρο του Kύκλου” είναι μια καταγραφή του πνευματικού ταξιδιού των μελών της ΡΟΔΑ μέσα από το θέατρο.

Παραγωγή:

www.studiobauhaus.gr

Επικοινωνία:

info@studiobauhaus.gr
orfeas2@hotmail.com
+30210 6128198
+306976953928

Διαβάστε περισσότερα >"ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ"

Το μέγα Βαβυλωνιακό έπος με φιλοσοφία Γκουρτζίεφ

ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Αυγούστου 2015 στις 9:00μμ

Gilgamesh

Σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή

Το αρχαιότερο έπος της ανθρωπότητας.
Μια συγκλονιστική ιστορία γεμάτη αισθησιασμό και ομορφιά,
Μια θεατρική υπερπαραγωγή με τριάντα ηθοποιούς, γεμάτη χορό και μουσική με ζωντανή ορχήστρα.Η Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών απένειμε " Έπαινο Κάρολος Κουν 2014 - Ερμηνείας Ηθοποιού σε Ελληνικό έργo" στον Δημήτρη Γασπαράτο για την δυναμική του ερμηνεία ως "Γκιλγκαμές" στην ομώνυμη σκηνική σύνθεση των Δημήτρη Περετζή, Μαρίας Περετζή και Βασίλη Τσοκόπουλου.


Εισιτήρια

Τιμή εισιτηρίου: 14 ευρώ

Ηλεκτρονική διάθεση εισιτηρίων με 12 ευρώ από το:

Προπώληση εισιτηρίων και στα καταστήματα:

Κρατήσεις στα τηλέφωνα:

 • 697 603 3948
 • 693 742 2456
 • 210 283 6763

Trailer του έργου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Μαρία Περετζή

ΚΕΙΜΕΝΟ
Δημήτρης Περετζής / Μαρία Περετζή

ΣΚΗΝΙΚΑ
Νίκος Τσιουμπλεκτσής

ΜΟΥΣΙΚΗ
Τάκης Πατερέλης / Πία Πιερράκου / Δημήτρης Γασπαράτος / Γιώργος Ντούνης / Μαρία Περετζή / Πάτυ Παπαγεωργίου / Ιουλία Βεντίκου / Αγγελος Γιαννάτος / Δήμητρα Παπαδημητρίου

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Μαρία Περετζή / Ιουλία Βεντίκου / Βίκη Τσέλιου / Αθηνά Παπαφώτη / Αννα Κυπραίου / Μαρία Τσούγκα / Παναγιώτα Αξιώτου

ΧΟΡΙΚΑ
Μαρία Περετζή

ΗΧΗΤΙΚΑ
Δημήτρης Γασπαράτος / Ηλίας Πιλάτος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φώτης Τραγανουδάκης / Μαρίζα Πελεκάνου / Ορφέας Περετζής

ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Μαρία Περετζή / Δημήτρης Νέλλας / Φώτης Τραγανουδάκης

ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Πάτυ Παπαγεωργίου / Ιουλία Βεντίκου / Δήμητρα Παπαδημητρίου / Υρώ Τσιουμπλεκτσή / Τζέλα Αναγνωστοπούλου

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ
Γκιλγκαμές - Δημήτρης Γασπαράτος
Ενκιντού - Γιώργος Κωστογιάννης
Αφηγητής - Σταύρος Κάππας
Ιστάρ - Ιουλία Βεντίκου
Σάμχατ - Εύα Αυλίδου
Χουμπαμπά / Νώε - Σταμάτης Λόγος
Σάμας - Δημήτρης Μπόζες
Νινσούν - Αννα Κυπραίου
Φίδι - Κωνσταντίνα Μπαξεβάνη
Ουρσαναμπί - Δημήτρης Νέλλας
Χοροί - Αλέξανδρος Μπάτσης / Γιώργος Ντούνης / Μαρίζα Πελεκάνου / Πάτυ Παπαγεωργίου / Γιάννης Αγγέλης / Αθηνά Παπαφώτη / Υρώ Τσιουμπλεκτσή / Μαρία Τσούγκα / Βίκυ Τσέλιου / Δήμητρα Παπαδημητρίου / Πία Πιερράκου / Χρυσούλα Μπέτσα / Τζέλα Αναγνωστοπούλου / Γεωργία Καρούτσου / Λένα Κοντοπίδου / Αλέξανδρος Τζέκας

ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ - Το μέγα Βαβυλωνιακό έπος

Ο Γκιλγκαμές, βασιλιάς της πόλης της Μεσοποταμίας Ουρούκ που τα ερείπιά της έχουν εντοπιστεί στο σημερινό Ιράκ, υποτίθεται πως ήταν τρισέγγονος του Νώε. Το έπος που περιγράφει τις περιπέτειές του, θεωρείται το παλαιότερο ποίημα της ανθρωπότητας. Στην αφήγησή του διαπλέκονται δεκάδες ιστορίες, πολλές από τις οποίες εμφανίζονται στις μυθολογίες άλλων λαών, όπως των Εβραίων και των Ελλήνων.

Το έπος που διηγείται τη ζωή του Γκιλγκαμές είχε επιβιώσει μέσα στις χιλιετίες στην προφορική μνήμη των λαών τις Καυκασίας, μέσα από τις απαγγελίες των ασόκ, των παραδοσιακών αφηγητάδων. Έξαφνα, στα τέλη του 19ου αιώνα, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σε ανασκαφές στην αρχαία Βαβυλώνα τις πρώτες πήλινες πλάκες σε σφηνοειδή γραφή πάνω στις οποίες ήταν χαραγμένο το πρωτότυπο κείμενο, ίδιο σχεδόν λέξη προς λέξη, όπως είχε διασωθεί με το προφορικό λόγο. Πινακίδες που βρέθηκαν από τότε σε πολλά σημεία της Μέσης Ανατολής επιβεβαίωσαν τη γνησιότητα του έργου. Μέχρι σήμερα έχουν ανασυνταχθεί τρεις διαφορετικές εκδοχές του, η λεγόμενη Βαβυλωνιακή, η Σουμεριακή και η Ασσυριακή.

Για την απόδοση από την ΡΟΔΑ, το έργο διαπλάστηκε σε μορφή θεατρική, μεταφρασμένο και διασκευασμένο ανάλογα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

- Το Θέατρο Ρόδα παρουσιάζει το μέγα έπος του "Γκιλγκαμές", ενός πρίγκηπα της ανατολής που έμμελλε ν' αλλάξει ... τον εαυτό του, της Λίλα Παπαπάσχου στο ΑΛΛΙΩΣ στις 28 Αυγούστου 2015.

- Το έπος του Γκιλγκαμές με φιλοσοφία Γκουρτζίεφ, του Τασου Οικονομου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 11 Δεκεμβρίου 2013.

- Το έργο "Γκιλγκαμές" και οι συμβολισμοί του.

«..η παράσταση, σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή, δεν είναι μόνο ένα άθροισμα από ‘καλές ερμηνείες’ και άλλα συστατικά του δράματος μέρη. Γίνεται η ίδια μια ποιοτική ‘σύσταση πραγμάτων’, που υπερβαίνει το άθροισμα των μερών της ..» «.. Ασκημένοι χορευτές - ηθοποιοί, σε κατάσταση νηφάλιας μέθης και αντιληπτικής ολοκλήρωσης, υπερβαίνουν τον καθημερινό τους εαυτό μιμούμενοι με εντέλεια τραγική τα θεϊκά νευρόσπαστα ..»
Πολενάκης Λέανδρος, ΑΥΓΗ, 23 Φεβρουαρίου 2014.

«.. Έχω χρόνια να δω τέτοια δουλειά. Μορφές της Μεσοποταμίας ξεπροβάλλουν μπροστά στο κοινό και σε αφήνουν άφωνο ..» «.. Όσον αφορά στο καλλιτεχνικό έργο σαφώς πρόκειται για μία ιστορία, που δεν έχουμε ξαναδεί. Επιπλέον ο θίασος διαθέτει ηθοποιούς με ωραίες φωνές, αλλά και έναν καταπληκτικό πρωταγωνιστή ..»
Κωστής Μπίτσιος, Critics Point, 21 Μαρτίου 2014.

 


Σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, 8:30μμ

Είσοδος Ελεύθερη

Αγιος Δημήτριος, Αίθριο του 1ου Γυμνασίου
( "Στρογγυλό" )

H ΡΟΔΑ παρουσιάζει την εκπληκτική ζωή του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ, του μεγάλου πολιτικού και στρατηγού της αρχαίας Αθήνας και αγαπημένου μαθητή του Σωκράτη, που η ζωή του έχει γίνει αντικείμενο μεθοδευμένης ιστορικής παραποίησης και άθλιας κατασυκοφάντησης.

Το έργο παρουσιάζει την αλήθεια για τον Αθηναϊκό επεκτατισμό και ασχολείται με το μεγάλο ερώτημα, εάν ο Σωκράτης θεωρείται μέγας παιδαγωγός φιλόσοφος, πώς είναι δυνατόν ο μαθητής του, τον οποίο ο ίδιος μέχρι το τέλος ακλόνητα υποστήριξε, να συνεχίζει να έχει μια τόσο αρνητική ιστορική εικόνα, oσο ο Αλκιβιάδης;

Ζωντανές αναπαραστάσεις των Ελευσίνιων Μυστηρίων, των εκστατικών μυστηρίων του Πανός και των Κάβειρων συνθέτουν τον άξονα της θεατρικής αυτής παρουσίασης, που αναζητά τις ρίζες της Πλατωνικής παράδοσης και δείχνει την άμεση σχέση της φιλοσοφίας με τις μυστικιστικές πρακτικές του αρχαίου μας κόσμου.

Είναι μια επική θεατρική αφήγηση, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ήρωα και ανεβαίνει στη σκηνή σε θεατρική υπερπαραγωγή, με ζωντανή μουσική και εντυπωσιακά κοστούμια.

Οι παραστάσεις της ΡΟΔΑ με το πανάρχαιο έπος της Ινδίας «Ραμαγιάνα», το Μεσοποταμιακό «Γκιλγκαμές» και τον «Αμφιάραο», έχουν παρουσιαστεί στο παγκόσμιο ρεπορτάζ του CNN.

Διαβάστε περισσότερα:

 

Συνέντευξη του Δημήτρη Γασπαράτου στην ERT-OPEN στην εκπομπή των Σίσυ Αρβανιτίδου και Μαρία Ρεμπούτσικα.


ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ

Η μουσική ομάδα ΡΟΔΑ παίζει GURDJIEFF

Seekers

Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Απριλίου 2014,
Ώρα έναρξης: 20:30

Αίθουσα 3Α,
Καποδιστρίου 106 (παράδρομος) & Ελευθερίας 1,
Νέα Ιωνία

(κάντε κλικ στην διεύθυνση για χάρτη google)

 

Η ΡΟΔΑ ενορχηστρώνει μουσικά έργα του Έλληνα φιλοσόφου του Πόντου Γεώργιου Γεωργιάδη γνωστού και ως Γκουρτζίεφ, επηρεασμένα από ύμνους Δερβίσηδων και Σαγίντ, μακρινά μοναστήρια και τραγούδια απομονωμένων κοινοτήτων.

Καλλιτεχνική διεύθυνση - Ενορχήστρωση

Μαρία Περετζή

Συντελεστές

Τάκης Πατερέλης (πιάνο, σαξόφωνο, φλάουτο)
Πία Πιερράκου (πλήκτρα, φωνητικά)
Γιώργος Ντούνης (κρουστά)
Δημήτρης Γασπαράτος (κιθάρα, κρουστά, μπάσο, φωνητικά)
Σταύρος Κάππας (κρουστά)
Αγγελος Γιαννάτος (κρουστά)
Γιάννης Καλημέρης (ντιτζεριντού, κρουστά)

Πληροφορίες για την συναυλία

Οι θέσεις μας είναι περιορισμένες.
Είναι απαραίτητο να κάνετε έγκαιρη κράτηση σε ένα από τα παρακάτω τηλέφωνα:

 • 697 603 3948
 • 693 742 2456
 • 210 283 6763

Η διάρκεια της συναυλίας είναι 1 ώρα και 45 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Ηλεκτρονική διάθεση και προπώληση εισιτηρίων στο:

 • viva.gr (ή τηλεφωνικά στο 11876)

Πώληση εισιτηρίων και στα καταστήματα:

Video

Διαβάστε επίσης:

 


Παρουσίαση του CD "Seekers"
(Αναζητητές)

Seekers

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του CD “Αναζητητές” (Seekers) της μουσικής ομάδας “ΡΟΔΑ”, με μουσικά έργα του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου Γκουρτζίεφ, σε ενορχήστρωση Μαρίας Περετζή. Η παρουσίαση έγινε την Πέμπτη 6 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public στην πλατεία Συντάγματος.

Την εκδήλωση προλόγισε με ιδιαίτερα θερμό τρόπο ο συνθέτης, μουσικολόγος και καθηγητής όπερας και μουσικού θεάτρου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κύριος Μηνάς Ι. Αλεξιάδης.

Στην κατάμεστη αίθουσα το κοινό παρακολούθησε μια μικρή συναυλία, σε ατμόσφαιρα τελετουργίας. Στα σχόλια και τις ερωτήσεις που έγιναν στα πλαίσια συζήτησης που ακολούθησε με τη συμμετοχή στο πάνελ των Δημήτρη Περετζή, πρόεδρο του Ιδρύματος Γκουρτζίεφ, Τάκη Πατερέλη και Δημήτρη Γασπαράτο, μελών της μουσικής ομάδας “ΡΟΔΑ”, πρέπει να τονιστεί ότι το ενδιαφέρον για το έργο του Έλληνα φιλοσόφου συνεχώς διογκώνεται. Ένα σημαντικό μέρος του διαλόγου με το κοινό επικεντρώθηκε στη μουσική ενορχήστρωση της Μαρίας Περετζή. Όπως διατυπώθηκε τόσο από τον κύριο Αλεξιάδη όσο και από τους υπόλοιπους ακροατές, από την εκτέλεση της ΡΟΔΑ αναδύεται ένα τελείως νέο άκουσμα της μουσικής Γκουρτζίεφ που φέρνει στην επιφάνεια άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές της.

Διαβάστε επίσης:


Photo

Η μουσική ομάδα ΡΟΔΑ παίζει Γκουρτζίεφ
σε ενορχήστρωση Μαρίας Περετζή

Πέμπτη 6 Μαρτίου, στις 7:00μμ
στο PUBLIC Συντάγματος
Αίθουσα Εκδηλώσεων, 5ος όροφος
Είσοδος Ελεύθερη

Η μουσική Ομάδα ΡΟΔΑ παρουσιάζει το νέο της CD, και δίνει mini-concert με μουσικά έργα του Γκουρτζίεφ, του Έλληνα φιλόσοφου του Πόντου.

Η εντυπωσιακή, γεμάτη ενέργεια μουσική έχει ένταση και ποικιλία, με μουσικές αναφορές σε μοτίβα λαών της Ασίας και σε ψαλμούς από ιερούς τόπους και μοναστήρια που επισκέφθηκε ο Γκουρτζίεφ. Μέσα από τη μελέτη των Πυθαγόρειων Νόμων των δονήσεων, ο μεγάλος φιλόσοφος περιέγραψε τα στάδια της δημιουργίας και της εξέλιξης των γεγονότων του κόσμου μας, και πρότεινε μια αρμονική συνύπαρξη του παρελθόντος και του μέλλοντος του

Στο πάνελ της παρουσίασης συμμετέχουν οι Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Γασπαράτος και ο Δημήτρης Περετζής (Πρόεδρος του Ιδρύματος Γκουρτζίεφ)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 • Τάκης Πατερέλης - πιάνο, σαξόφωνο, φλάουτο
 • Πία Πιερράκου - πλήκτρα, φωνητικά
 • Δημήτρης Γασπαράτος - κιθάρα, κρουστά, μπάσο, φωνητικάΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ

Η μουσική ομάδα ΡΟΔΑ παίζει GURDJIEFF

Φεστιβάλ Ρεματιάς
Ευριπίδειο Θέατρο Χαλανδρίου

Δευτέρα 2, Τρίτη 3 & Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η μουσική του Έλληνα Φιλόσοφου του Πόντου Gurdjieff
με συνοδεία Video Art σε τρεις μοναδικές συναυλίες όπως παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Photo

Μουσική, κινηματογράφος και video art συναντούν τη φιλοσοφία μέσα από την προβολή εικόνων της καθημερινότητας, της παιδικής ηλικίας, του πολέμου, της πολιτικής διαμαρτυρίας, της εγκατάλειψης, της φύσης, του βιομηχανοποιημένου χώρου όπου κατοικούμε. Εικόνες που «τρέφονται από την ορμή και τη δύναμη της μουσικής, σε μια σύνθεση Ανατολής και Δύσης όπου αντηχεί το μήνυμα του έργου του Γκουρτζίεφ για την αφύπνιση του ανθρώπου».

Μέρος αυτού του έργου που εντυπωσιάζει με τον πλούτο, την ένταση και την ποικιλία του ύφους του, αποτελεί και το αντικείμενο μιας σπάνιας συναυλίας με τίτλο «Αναζητητές» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2, Τρίτη 3 & Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου του 2013 στις 9 το βράδυ, στο Ευριπίδειο Θέατρο Χαλανδρίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς, με την υπογραφή της Ομάδας ΡΟΔΑ. Η συναυλία παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο. Οι μουσικοί ήχοι, φωτισμοί και εικόνες βίντεο αποκτούν νέα δυναμική στο Θεάτρο της Ρεματιάς.

Ο Έλληνας Γεώργιος Γεωργιάδης (1866-1949), γνωστός ως Γκουρτζίεφ (Gurdjieff), γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη του Καυκάσου από Έλληνες γονείς, ήταν μια από τις πιο σημαντικές πνευματικές φυσιογνωμίες του 20ού αιώνα. Μυστικιστής φιλόσοφος, δημιουργός ενός φιλοσοφικού συστήματος που ο ίδιος ονόμασε «Τέταρτο Δρόμο» ή απλά «Εργασία» -ενός συνόλου ιδεών που περιγράφει λεπτομερώς τη λειτουργία της «ανθρώπινης μηχανής» και τα στάδια για την πνευματική αφύπνιση του ανθρώπου. Ένας πνευματικός δάσκαλος και συνθέτης έργων που εμπνεύστηκε από τα ταξίδια του στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της Κεντρικής Ασίας και της ¶πω Ανατολής, και προσάρμοσε στο πιάνο και τη δυτική συμφωνική ορχήστρα με τη συνεργασία του μαθητή του, συνθέτη και μαέστρου των μπαλέτων της Αγίας Πετρούπολης Τόμας ντε Χάρτμαν: δεκάδες λαϊκά τραγούδια από κοινότητες της Ασίας, ψαλμούς και ύμνους των Δερβίσηδων και των Σαγίντ, ύμνους και προσευχές μακρινών και απομονωμένων ναών αλλά και μουσική για τις «κινήσεις», τους Ιερούς Χορούς που επινόησε ως αναπόσπαστο μέρος της διδασκαλίας του.

Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του «Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους», η δίψα του για την αρχαία γνώση -που πίστευε ότι υπήρχε ακόμη κάπου στη γη- τον οδήγησε, όσο ήταν ακόμα νεαρός, σε μια αναζήτηση στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της Ανατολής, που επρόκειτο να διαρκέσει περισσότερο από είκοσι χρόνια. Από αυτούς τους τόπους ο Γκουρτζίεφ συνέλεξε έναν τεράστιο όγκο μουσικών μοτίβων και μελωδιών. Επιστρέφοντας στη Δύση, προσάρμοσε τη μουσική αυτή στο πιάνο, με τη συνεργασία του καταξιωμένου Ρώσου μουσικού Τόμας ντε Χάρτμαν που ήταν μαθητής του.

Η μουσική του δεν έχει νόημα ιδωμένη αποκλειστικά ως «τέχνη».  Ο ίδιος διαχώριζε τη μουσική σε «αντικειμενική» και «υποκειμενική», όπως και κάθε άλλο είδος τέχνης. Υποκειμενική θεωρούσε τη μουσική που παράγει τυχαίες αντιδράσεις στους ακροατές της και αντικειμενική τη μουσική που βασίζεται στην ακριβή γνώση των νόμων που διέπουν τις δονήσεις των ήχων.

Ο Γκουρτζίεφ θεωρούσε ότι μέσα από τις δονήσεις της μουσικής μπορούν να μελετηθούν οι νόμοι του σύμπαντος. Όταν περιγράφει τα στάδια της δημιουργίας, της εξέλιξης και της ανεξέλιξης, στοχεύει στην επαναδημιουργία μιας συμμαχίας ανάμεσα στη μουσική και την επιστήμη, η οποία ανάγεται στην παράδοση της δυτικής, πυθαγόρειας σκέψης.

O πλούτος της μουσικής του Γκουρτζίεφ είναι τεράστιος και άπτεται μιας ευρείας γκάμας, που έχει σχέση με τη θρησκευτική και την υμνική παράδοση της Ανατολής, όσο και με τη σύγχρονη τρανς και τζαζ. Κυριαρχούν εμφατικοί ρυθμοί και πλούσιες μελωδίες. Οι συνθέσεις του Γκουρτζίεφ «αγγίζουν» εθνολογικά στοιχεία και τελετουργίες των μοναστηριακών αδελφοτήτων προσφέροντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο με ρίζες από τη λαϊκή και θρησκευτική μουσική της Κεντρικής Ασίας, του Καυκάσου, και της ρώσικης ορθόδοξης λειτουργικής μουσικής.

 Η ΡΟΔΑ παίρνει αυτούς τους ήχους και τους «επιτρέπει να υπάρχουν σε όλη την άμορφη και εξωτική ελευθερία τους. Ήχους διαλογισμού, χίμαιρας, οξύτητας, προτεταμένης ψαλμωδίας, ανοιχτούς, ρυθμικούς, μυστικιστικά μινιμαλιστικούς, που μέσα από τη μελωδική ακρίβειά τους, στέκονται αποστασιοποιημένα και αμερόληπτα κάνοντας επίκληση στις Ιερές Δυνάμεις». Ενώ πειραματίζεται και με τη σχέση κινηματογραφικής εικόνας και μουσικής, με στόχο την αναζήτηση της πνευματικότητας στη σύγχρονη κοινωνία.

Η Ομάδα ΡΟΔΑ, ως τμήμα του Ιδρύματος Γκουρτζίεφ, έχει στόχο την πραγμάτωση της διδασκαλίας του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου. Από το 1991, μελετά τους μεγάλους μύθους της Ανθρωπότητας και τα μέλη της διερευνούν τη θεατρική εμπειρία και τις δυνατότητές της να συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και του δυναμικού του ανθρώπου. Η Ομάδα στηρίζει την ύπαρξη της και τις μεθόδους εργασίας της πάνω στη μελέτη του έργου που κληροδότησε ο Γκουρτζίεφ. Με τη γενική καθοδήγηση της Μαρίας Περετζή, υπάρχει ιδιαίτερη έμφαση στην καθολικότητα της συμμετοχής των μελών της σε κάθε βήμα της θεατρικής και μουσικής παραγωγής, με άξονα μια μοναδική αλήθεια: υπάρχει, πράγματι, η δυνατότητα ανάπτυξης του ανθρώπου.


Τίτλοι Τραγουδιών

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ
ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ
Ο ΠΕΡΣΗΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ
ΨΑΛΜΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΑΓΙΝΤ  ΑΡ. 10
ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΒΙΣΗ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ
ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΡ. 40
ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΦΛΑΟΥΤΑ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ
ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΑΓΙΝΤ ΑΡ. 18
ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ
ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΑΓΙΝΤ ΑΡ. 31
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ

Συντελεστές

Τάκης Πατερέλης (πιάνο, σαξόφωνο, φλάουτο)
Πία Πιερράκου (πλήκτρα, φωνητικά)
Γιώργος Ντούνης κρουστά)
Δημήτρης Γασπαράτος (κιθάρα, κρουστά, μπάσο, φωνητικά)
Σταύρος Κάππας (κρουστά)
Αγγελος Γιαννάτος (κρουστά)
Γιάννης Καλημέρης (ντιτζεριντού, κρουστά)
Ορφέας Περετζής (video art)

Καλλιτεχνική διεύθυνση - Ενορχήστρωση

Μαρία Περετζή

*

Είσοδος: 12 ευρώ, Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνεργοι: 9 ευρώ

Η διάρκεια της συναυλίας είναι 1 ώρα και 45 λεπτά
Ωρα έναρξης: 9:00 μμ

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Γκουρτζίεφ

 

Γραφτείτε στο newsletter μας για να σας ενημερώνουμε για τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις μας

Εγγραφή >

Το θέατρο ΡΟΔΑ, που είναι τμήμα του Ιδρύματος Γκουρτζίεφ, έχει σα στόχο την πραγμάτωση της διδασκαλίας του μεγάλου έλληνα φιλοσόφου.

Η ΡΟΔΑ τα τελευταία είκοσι χρόνια μελετά σημαντικούς μύθους της ανθρωπότητας και τους παρουσιάζει σε θεατρική μορφή. Σκοπός της είναι η δημιουργία μιας παράδοσης θεάτρου του Ιερού, όπου η πνευματική άσκηση βρίσκει την ολοκλήρωσή της στην θεατρική τελετουργία, στη μυητική διαδικασία.

*

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα βιβλία και το CD της ΡΟΔΑ απο τα Public

*

Copyright 1991-2016 : Θέατρο ΡΟΔΑ